
Liv i hagen
Noe av det koseligste jeg vet er fugler som skaper liv i hagen hele året. Spesielt rundt juletider. Da er det ekstra stas å servere hjemmelaget fuglemat. Fugler i alle størrelser trenger sunn og næringsrik kost, noe som kan være en utfordring for dem når kulden og snøen setter inn.
Det å lage hjemmelaget fuglesnacks er både morsomt og en smule klinete. Men vel verdt når man ser glade pips som storkoser seg. Det kan også være et billigere alternativ enn å kjøpe ferdig fuglemat hvis man mater ofte. Uansett så er kvaliteten mye bedre, da vi bruker helt ferske ingredienser. NB! Husk at fuglene ikke tåler salt, så alt må være usaltet.
Ikke glem de store fuglene
Du trenger
Hjemmelaget Fuglemat | Trinn for trinn
Noen tips på veien
Blandingsforhold:
Hvis du lurer på blandingsforhold har jeg egentlig bare tatt en slump av hver ingrediens. Jeg blandet gryn, nøtter og frø i en bolle mens jeg smeltet fettet på laveste varme. Lot den avkjøle litt før jeg rørte inn frøblandingen og eplebiter til jeg fikk en tykk konsistens. Det som ble til overs puttet jeg i en beholder til neste gang jeg skal lage.
Former:
Det er viktig å presse blandingen godt ned i formene, så de blir mer kompakt og ikke løser seg så lett opp når fuglene hakker på dem. Jeg legger formene på en plate med bakepapir, da de blir enklere å løsne når de har stivnet. Som nevnt over så fyller jeg halve formen med blandingen, lager en stor løkke av hyssingen og legger den midt i formen. Så fyller jeg i resten og presser godt ned samtidig som jeg passer på at hyssingen ligger der den skal.
Herdetid:
Jeg brukte kokosfett som begynte å stivne etter en liten stund, så man bør helst ikke blande før man er klar til å fylle formene. Det er lettere å fylle formene når blandingen fortsatt er løs. Jeg lot alt herde natten over, før jeg hengte de ut.